Megaspore

A Megasporebiotic meggyógyíthatja a psoriasist?

21254

40 éven felüli nő vagyok, aktív és részt veszek az egyetemi életben. Napi több órát szoktam dolgozni. Bármennyire is szeretem a hivatásomat, az egészségi állapotom nem engedi meg hogy a maximumot hozzam ki magamból. Tompa, de állandó hasi fájdalom kínoz már 7 éve. Az orvosok krónikus gasztritiszt allapitottak meg, amelynek az úgynevezett Helicobacter pylori baktérium volt a kiváltó oka. A javasolt antibiotikumkezelést elvégeztem abban a reményben, hogy jobban leszek, viszont az  elkövetkező két hónapban több alkalommal hasmenés kínzott, de  húgyúti és hüvelygomba fertőzésen is átestem. Abban az időben nem társítottam az antibiotikumos kezeléssel, de most megértettem, hogy ezek valószínűleg a bélflóra zavarának következményei voltak. Természetesen ezeket a fertőzéseket antibiotikumokkal és gombaellenes szerekkel kezelték. Számos évvel ezelőtt diagnosztizáltak ízületi betegséggel járó psoriasis vulgarist, a pajzsmirigy működését ismételten tesztelték és ez normális határokon belül van, de a bél tranzitja változó, szigorúan ahhoz kapcsolódik, amit eszem. Hasi puffadás és néha a mellkasom mögötti égő fájdalom gyötör.

Felkerestem a Diasan Orvosi Központot, ahol eltérő megközelítést alkalmaznak az emésztőrendszeri rendellenességek kezelésében. A konzultáció során Dr. Cătinean elmagyarázta, hogy az összes panaszom összefügg egymással, azaz a pikkelysömör közvetlenül kapcsolódik a bélflórához és a bél egészségéhez. Emésztőrendszeri tüneteim (puffadás, gyomorégés stb.) a bélflóra diszbiózisából és a lyukas bél szindrómából fakadnak. Azt javasolta, hogy a Megasporebiotic nevezetű kiegészítőből napi 1 kapszulát vegyek étkezés közben 14 napig, majd további 2 hónapig növeljem az adagot napi 2 kapszulára. Immunglobulin-készítményt, IgG 2000-et szintén javasolt a bélben található káros anyagok csökkentésére, valamint a gyulladásos bélbetegség kezelésére előállított étrendett, amelyet Noemi Sofronie, a Diasan táplálkozási szakértő írt elő.

Két hónapos kezelés után helyreállt a bélműködésem és jelentősen enyhültek a hasi fájdalmak, amelyek oly sok éven keresztül kínoztak. Nyugodtabban tudok aludni, valamint a pikkelysömör által okozott léziók is szemmel láthatóan javultak.

Folytattam a kezelést további 2 hónapig. Jelenleg, 4 hónapos kezelés után a legjobban érzem magam az elmúlt években. Megértettem, hogy kétirányú kapcsolat van az agy és a belekben található flóra között. A térd, a fejbőr, a könyök, a talp psoriasis sérülései eltűntek, csupán a tenyér sérülései maradtak. Sokszínűsítettük az étrendet, még sok fruktózt (eper, banán) tartalmazó smoothie után sem jelentkeznek a tünetek. Azt a tanácsot kaptam, hogy folytassam a kezelést további 3 hónapig, a bélflóra újjáépítése érdekében.

Vélemény, hozzászólás?